Do každej svojej knihy dávam celé srdce

Priatelia,

poetku a spisovateľku Zdenku Wenzlovú Švábekovú vám asi netreba predstavovať. Je autorkou šiestich románov a dvoch básnických zbierok. Jej básne svojou výpovednou hodnotou dokážu osloviť množstvo priaznivcov, v každej z nich je ukrytá nielen poézia, ale sa v nich odráža aj ľudská múdrosť a roky životných skúseností poetky. Roztavené putá a Zrkadlo lásky sú toho dôkazom.

Zdenka Wenzlová Švábeková sa na slovenskom literárnom nebi zjavila ako kométa. Pred takmer piatimi rokmi. Práve básnickou zbierkou Roztavené putá z marca 2017. O rok neskôr vychádza jej prvý román Nesmieš povedať, skutočný príbeh malej Lenky. Zdenkina hviezda nezhasla, jej žiara je z roka na rok jasnejšia a hrejivejšia. Knihy tejto skvelej spisovateľky číta z roka na rok  viac a viac ľudí, odozvy na ne zapĺňajú jej profil na facebooku, komentáre k nim sú plné superlatívov. Príbehy ukryté v knihách nenechajú nikoho chladným, či chladnou, neraz prinútia čitateľov knihu odložiť a premýšľať nad jej obsahom. Niekedy so slzami v očiach. Zdenka má neskutočný dar vedieť realisticky vykresliť charaktery postáv svojich kníh, ktorým nechýba duša a hĺbka. Je ako víno, s pribúdajúcim vekom a počtom románov je lepšia a lepšia.

O niekoľko dní Zdenke Wenzlovej Švábekovej vyjde v poradí už siedmy román, NEVIEM PLÁVAŤ. Ďalší skutočný príbeh, inšpirovaný rozprávaním ženy, ktorej život veľa vzal, ale aj dal. Kniha, ktorá je úplne iná ako tie, ktoré Zdenka napísala doteraz. Román, ktorý vás určite dostane.

Radi by sme vám, milí priatelia, spolu so Zdenkou, v krátkom flash rozhovore, priblížili tento príbeh a čo mu predchádzalo. Pôvodne sme plánovali prezentáciu knihy formou besied, avšak pandemická situácia je proti. Tak prijmite naše pozvanie na túto virtuálnu besedu, ktorou sa vám aspoň sčasti pokúsime nahradiť osobné stretnutia.

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *