Nahota psyché

Román Zdenky Wenzlovej Švábekovej Nahota psyché je stále v predaji. Príbeh Alžbetky, ktorá celý svoj život obetovala svojim deťom. Aká bola ich vďaka za lásku svojej matky? To sa dočítate v tomto prekrásnom príbehu. 

Psyché je podľa slovníka cudzích slov grécky výraz pre dušu, duševno.

Mala to byť láska, ktorú Boh spojil a nikto nerozdvojí.

Na počiatku manželstva mi sľúbil nebo na zemi. Na jeho konci sa postaral o peklo, v ktorom som mala spolu s deťmi zhorieť do tla.

Alžbetka nehľadá vo svojom živote zázraky. Stačí jej istota, domov
a láska. Jej život sa zmení v jednu osudnú noc, po ktorej  sa ocitá so svojimi deťmi bez lásky, domova a v neistote nasledujúcich rokov. Mladá žena, odkázaná na iných, sa obracia k Bohu, ktorého prosí vo svojich modlitbách o pomoc zvládnuť ťažký údel ženy, matky.  

Keď strasie zo seba neistotu a postaví sa na vlastné nohy, spozná, ako chutí láska na tretí ťah, hoci aj pri tom druhom dostala mat. Navzdory  tomu, že rozum, aj srdce majú medzi sebou konfrontačné konflikty, podvedomie verí, že láska v duo formáte zdolá všetky prekážky.

Do relatívne pokojného života vojde sestra Ľuba, ktorá automaticky očakáva pomoc. Zistenie, že krv síce nie je voda, ale dokáže mať príchuť žlče, ju dostáva na psychické dno. Po traumatizujúcom rozchode uveriť v neuveriteľné môže iba milujúce srdce ženy.

Krvácajúce rany materinského srdca v Alžbetke postupne obnažujú psyché a ukazujú pravú tvár života na zemi.

Je možné, že zmietaná v poryvoch vetra zanevrie na vieru v Boha?

Dokáže vášnivá láska mladého muža vrátiť žene chuť do života?
Môže sa matka v starobe oprieť o lásku detí, alebo  musí siahnuť  po inej opore? 

Nahota psyché – sonda do ženskej duše

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Jedna odpoveď na Nahota psyché

  1. Anna Bučková povedal:

    NAHOTA PSYCHÉ
    Ako každý skutočný príbeh, aj tento napisala Zdenka Wenzlová Švábeková vynikajúco. Opäť dokázala dať na papier príbeh, ktorý nie je vôbec jednoduchý, ktorý ponúka pútavé čítanie o tom, aké zložité sú vzťahy.
    Kniha sa mi čítala veľmi dobre a ako vždy, úplne som sa vžila do života hlavnej hrdinky. Autorka do každého príbehu dá kus svojho srdca, je písaný reálne a plný empatie…
    V každej svojej knihe a NAHOTA PSYCHÉ nie je výnimkou, uverejňuje krásne básne, ktoré sú milým osviežením a často odľahčením smutných situácií hlavných hrdiniek.
    “Až sa jedného dňa stane,
    že láska vo mne zostane,
    dám ti celý svoj svet do dlane,
    hoci rozum povie svoje nie.”
    V tomto všetkom spočíva čaro značky NP, pod ktorou skutočné príbehy autorky vychádzajú.

    Kniha je až do samého konca veľmi napínavá. V príbehu ženy a matky je smútok, sklamanie, bolesť, ale príbeh je aj plný šťastia, lásky a nádeje.
    Hlavnej hrdinke Betke sa zo dňa na deň zrútil svet, hoci predtým bol dosť boľavý a bola ponižovaná, ale teraz prežila doslova peklo, prišla o všetko a s deťmi by bola zostala na ulici, ak by jej nepomohli dobrí ľudia.
    Deti boli pre Betku celý vesmír a verila, že tým vesmírom bude aj ona pre ne. Robila všetko pre to, aby deťom nič nechýbalo.
    Hovorí sa, že láska príde v tej pravej chvíli a často vtedy, keď ju nečakáme. Prišla…, ale ako sa v príbehu píše: “Život sa nehrá na keby bolo keby a každá minca má dve strany”, ale sa aj hovorí, že veriť znamená riskovať.

    Ak chcete vedieť, či žila Betka rozprávku, plnú porozumenia, lásky a istoty alebo dostala krutú lekciu od života… Či láska muža vylieči bolesť a ťažký údel matky a dočká sa rešpektu, úcty a čistej a úprimnej lásky… odporúčam vám, aby ste si tento skutočný príbeh prečítali.
    Rany na tele, tie sa časom zahoja, ale
    tie na duši…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *