Nebezpečný precedens

Nebezpečný precedens už v predaji

Pri čítaní rukopisu každej novej knihy Zdenky Wenzlovej Švábekovej hovorím, že je to jej najkrajší príbeh. Nemôžem za to, ale opäť to musím zopakovať. Nahota psyché je skvelá, ale Nebezpečný precedens je nebezpečný. Máte sa na čo tešiť. Ako zákusok vám prinášame anotáciu tohto skvelého príbehu.

Pätnásťročná Tamara, ubíjaná prostredím, v ktorom žije, sa jedného dňa vzbúri spôsobom, ktorý ju prinúti po ďalšie roky listovať v zákonoch karmy. Po rozsudku v mene republiky sa ocitne v svorke dravcov, ktorí na nej parazitujú. Dezorientovaná hľadá záchytný bod, ale minulosť sa nedá zotrieť ako krieda z tabule. Krivolakou cestou za vlastnou existenciou sa dostane k ponuke staršej ženy, ktorú neodmietne. Spozná, akú príchuť má skutočná láska muža, pravý cit matky, ale objaví v sebe aj strach o dieťa. Pravda a lož je neustále brúsená v stopách života. 

Nájde v sebe silu a odvahu prijať svoj osud? Alebo sa opäť neadekvátne vzbúri? Je skutočne láska hybnou silou v živote každého človeka? Neváhajte sa začítať do skutočného príbehu, v ktorom jeden emočne nezvládnutý skutok dievčaťa určil smer života ženy.

Nebezpečný precedens

Po niekoľkých knihách, ktoré som si prečítala je mi tvorba spisovateľky dobre známa a každou knihou, ktorú doslova hltám sa zvyšuje moju závislosť na jej tvorbe. Ani príbeh tejto mladej ženy nesklamal moje očakávania. Nespravodlivosť, zaslepenosť matky, využívanie a zneužívanie nevedomosti dievčaťa a neskôr mladej ženy ma rozzúrilo. Že všetkým dňom nie je koniec pochopila som v strede knihy a dej sa mi pred očami rozvíjal sľubne, ako celovečerný film. Čo viac dodať a neprezradiť dej? Čítajte, tvorba spisovateľky za to stojí. Aj keď som niekde čítala, že ona príbehy netvorí, iba prepisuje do knihy. Ale robí to famózne.

Lila Samová – čitateľka

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *